Deshmi tronditese nga tragjedia ne spitalin covid, u degjuan ulerima

0
24

Një tra.gjedi e rëndë, nuk mbahet mend të ketë pasur diçka të tillë këto 40 vitet e fundit. Të tronditur, banorë të Tetovës rrëfejnë zjarrin dhe shpëtimin e fuqishëm në spitalin ku trajtoheshin të sëmurët me kor.onavirus, i cili shkaktoi 14 viktima. Disa prej trupave janë djegur aq keq, sa për identifikimin e tyre nevojitet analiza e AND-së.

“Isha brenda në oborr, dëgjuam britma njerëzish, britma të mëdha, një tra.gjedi, pas 10 minutash erdhën zjarrfikëset”, tha një dëshmitar. “Me sy kur erdha pashe vetëm flaken, tymin..katastrofe ishte, ul.ërima të mëdha e pikëllim i madh”, tha një tjetër dëshmitar.

Një dëshmitar tjetër rrëfen se kishte ardhur me pushime. “Jam shumë i tr onditur, nuk e di deri ku do të shkojë ky shtet, më vjen keq për njerëzit që jetojnë këtu. Në Norvegji kur ngrihet një objekt fillimisht vihet sistemi kundër zjarrit, ose montohet nga brenda apo jashtë, por këtu nuk di, ky është skandal”, tha një qytetar.

Spitali ku ishin shtruar të sëmurë me Covid u përfshi nga fl akët mbrëmjen e së mërkurës. zjarrfikësit thonë se mbërritën në vendngjarje sh umë shpejt, e priroritet padyshim t`i nxi rrnin sa më shpejt pac ientet prej andej, ndërsa thonë se nuk kanë dijeni nëse spitali kishte apo jo sistem kundër zjarrit.

“Ne mbërritëm për 4-5 minuta..thuhet që ka pasur një shpë rthim nga bombolat e oksigjenit, por oksigjeni nuk është ndeze e i rrezikshëm, vetëm përforcues që zjarri të përhapet”, tha zjarrfikësi, Uka Aliti.

Kryetarja e komunës së Tetovës, Teuta Arifi, nuk u përgjigj nëse ka pasur lidhje shpë rthimi me një incident të para dy javëve, kur ishin dëmtuar instalimet e oksigjenit në këtë spital, por theksoi se hetimet do të tregojnë shkaqet e incidentit. Me rastin e kësaj fatkeqësie, ajo shpalli tre zije për komunën e Tetovës.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here