Për herë të parë Grida Duma flet për “luftën” që po bën Sali Berisha kundër Lulzim Bashës –

0
27


Për herë të parë nënkryetarja e PD, Grida Duma, ka folur për Foltoren e Sali Berishës, duke thënë se nuk e gjyko atë. E ftuar në në News24, Duma u shpreh se lipset nevoja pëer një PD të bashkuar dhe jo përçarje.

‘’Mbështetësit e Berishës janë plotësisht demokratë. Mendimet e tyre duhen respektuar. Kanë ndjekur lidershipin e kaluar, të sotëm, dhe detyra e liderishipit e hierarkisë së saj është që bashkoi të shkuarën me të ardhmen. Armët, fuqinë etj. Mos i preket historia e tyre për të cilët duhet të jenë krenarë. Bashkë me partnerin SHBA ti çojë në fitore. Kjo nuk është idealizëm, por detyrë. Nuk them këtu çfarë duhet bërë ndryshe. Nuk i jap ndonjërit këshillë personale, s’e kam këtë delir. Nuk i jap dot. Padiskutim që sot lëmë mënjanë vendimet e marra apo kushtëzimet mbi to, për të parë për të ardhmen. Kjo i duhet demokratëve, pas të gjithave këtyre na duhet PD e bashkuar. Demokratët duhet të jenë sup më sup.

Nuk e gjykoj aksionin, është vullnet i tij. Nuk marr përsipër të jap këshilla. Në një moment të cakuar kam thënë që Basha nuk e përcolli tek anëtarësia, nuk dua të imagjinoj demokratë të Bashës e Berishës. Nëse ka këtu ndonjë përgjegjësi përveç përgjegjësisië për të qenë të bashkuar. Duhet ti thërrasim refleksionit, arsyes, për ti thënë që s’ka arsye tjetër për të shkuar drejt fitores.

Mendoj që sa më tepër të japim mesazhe të kësaj natyre, ata janë të parët që duhet të përfitojnë. Mbaj mend, po nuk më hiqet nga mendja sa mbledhje kemi bërë ato 8 vite, por na harroni. E kam shumë të rëndësishme këtë. Akoma dhe sot ka individë që ndiqen në gjyqe se kanë ardhur në protesta. Jo më shumë se dy orë më parë po merresha me një rast të tillë. Këta njerëz kanë rrezikuar për PD. Do të gjejmë mënyrat për t’i vlerësuar.  Ishte një vendim, e keqja më e vogël. Nuk sihte vendim i thjeshtë

Përgjegjësia e tij për të mos e deleguar te anëtarësia, apo referendum, por tek shpatullat e tij është një akt vendimmarrës i  mirë. ‘’- tha Duma.

 

 

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here