E frikshme/ “Ky eshte laboratori në Wuhan nga ku doli Koronavirusi ” Qeveria e dinte por…

0
574

“Koronavirusi u krijua në laborator në Wuhan”. Ky është raporti i bërë drejtpërdrejt në TV nga virologes kineze Li-Meng Yan, e cili punoi në Shkollën e Shëndetit Publik të Hong Kongut. Akuza kundër qeverisë kineze është e thatë: sipas mjekes, Pekini ishte në dijeni të origjinës së epidemisë dhe ia fshehu botes transmeton shqiptari.net.

Gjatë emisionit britanike “Loose Women” të transmetuar nga kanali ITV, Yan njoftoi, nga një vend i papërcaktuar Amerikan për arsye sigurie, se së shpejti do të jetë në gjendje të publikojë prova të natyrës “sintetike” të virusit. “Të gjithë, madje edhe ata që nuk janë shkencëtarë dhe nuk kanë njohuri të biologjisë, do të jenë në gjendje t’i kuptojnë ato”, siguroi ai.

Nuk është hera e parë që mjeku akuzon autoritetet kineze. Tashmë në korrik ai tha se Pekini ishte menjëherë i vetëdijshëm për potencialin vd ekjeprurës të Covid-19, por që autoritetet kishin zgjedhur ta fshihnin atë nga bota nga frika e trazirave. Për më tepër, virologu kishte theksuar se një koleg i saj kishte njohuri për rastet e infeksionit njeri-njeri që në 31 Dhjetor.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here