E tmerrshme/ Cfarë po hamë kështu? AKU jep njoftimin, ja çfarë ka zbuluar sot

0
1258

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, njoftoi sot se ka marrë vendimin për të mbyllur e dy aktivitete tregtare në qytetin e Kavajës dhe pëer të bllokuar gjithsej 183.2 kilogramë mish e qofte, të cilat nuk kishin siguri për tukonsumuar, pasi nuk kishin as vulë dhe as certifikatë veterinare.
Në njoftimin e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, thuhet se janë ndërmarrë masa edhe ndaj disa subjekteve të tjera, duke vënë gjoba për raste të ndryshme.
Njoftimi i plotë i AKU:
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit falenderon reagimin e konsumatorëve që i janë përgjigjur thirrjes në rubrikën “Denonco”.
AKU kontrolle rigoroze, në 6 subjekte vendosen 9 gjoba me vlerë 800,000 lekë në total, Bllokohet aktiviteti i 2 subjekteve si dhe bllokohen 183.2 kg mish dhe qofte të pasigurta për konsum.
Në vijim të informacionit të ardhur në platformën e komunikimit të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit nga qytetarë të përgjegjshëm që njoftojnë raste të cënimit të sigurisë ushqimore, Drejtoria Rajonale e AKU-së Tiranë ushtroi kontroll në 6 subjekte tregtimi të mishit në Kavajë nga të cilat rezultoi se:Nga kontrolli i ushtruar në subjektin A.M. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë dhe pa certifikatë veterinare. Për shkeljet e konstatuara trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
a) Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare, b) U bë bllokimi i sasisë prej 45 kg mish viçi i konstatuar i pasigurt për konsum human.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin L.K. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë dhe pa certifikatë veterinare si dhe tregtonte produktin qofte të papajisur me etiketë. Për shkeljet e konstatuara trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
a) Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare, b) Gjobë 50,000 lekë për tregtim të produkteve të paetiketuara, c) U bë bllokimi i sasisë prej 36 kg mish lope dhe 100 copë qofte (3 kg) të konstatuara të pasigurta për konsum human.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin I.D. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish në kushte të papërshtatshme higjeno-sanitare si dhe pa vulë dhe pa certifikatë veterinare. Për shkeljet e konstatuara trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
a) Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare b) Gjobë 50,000 lekë për mungesë të kushteve higjeno-sanitare, c) U bë bllokimi i sasisë prej 42 kg mish qingji të konstatuar të pasigurt për konsum human, d) Ndërprerje e menjëhershme e aktivitetit deri në plotësimin e mangësive të konstatuara.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin H.J. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë dhe pa certifikatë veterinare. Për shkeljet e konstatuara trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:

a) Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare, b) U bë bllokimi i sasisë prej 17.7 kg mish viçi dhe 5.6 kg mish qingji i konstatuar i pasigurt për konsum human.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin A.A. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë dhe pa certifikatë veterinare. Për shkeljen e konstatuar trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
a) Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare, b) U bë bllokimi i sasisë prej 10.9 kg mish viçi i konstatuar i pasigurt për konsum human.
Nga kontrolli i ushtruar në subjektin S.V. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë dhe pa certifikatë veterinare si dhe subjekti ushtronte aktivitetin në kushte të papërshtatshme higjeno-sanitare dhe i paregjistruar në QKB. Për shkeljen e konstatuar trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:

a) Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare, b) Gjobë 100,000 lekë për mungesë të kushteve higjeno-sanitare, c) U bë bllokimi i sasisë prej 23 kg mish viçi i konstatuar i pasigurt për konsum human, d) Ndërprerje e menjëhershme e aktivitetit deri në plotësimin e mangësive të konstatuara.
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit falenderon çdo konsumator që nëpërmjet raportimeve në rubrikën “Denonco” i është përgjigjur thirrjes së AKU për t’u bëhet pjesë e sfidës tonë të përbashkët dhe të kontribuojë cilësisht në suksesin e betejës për sigurinë ushqimore

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here