Gjermania vendos: Të pavaksinuarit nuk do të marrin asnjë kompensim nga…

0
280

Autoritetet gjermane kanë vendosur ditën e sotme se personat që humbasin punën dhe fitimet e tyre për shkak të karantinës nga koronavirusi nuk do të kompensohen. Qeveritë federale dhe ato shtetërore kanë rënë dakord që njerëzit e pavaksinuar nuk do të marrin më kompensim për humbjen e fitimeve të tyre deri në nëntor. Kjo u njoftua nga Ministria Bavareze e Shëndetësisë, e cila kryeson Konferencën e Ministrave të Shëndetësisë. Zyrtarët njoftuan se një akt i tillë mund të ishte shmangur nëse njerëzit do të ishin vaksinuar me një nga vaksinat e vëna në dispozicion nga qeveria gjermane.

Në parim, punonjësit që duhet të qëndrojnë në shtëpi për shkak të një urdhri karantine kanë të drejtë në një rimbursim të plotë të pagës nga shteti për gjashtë javët e para, dhe 67 përqind nga java e shtatë. Punonjësit nuk kanë pse të shqetësohen për asgjë dhe vazhdojnë të marrin paratë e tyre direkt nga punëdhënësi, i cili duhet t’i rimbursojë ato nga autoriteti kompetent. Vetëm nga java e shtatë e tutje punonjësit duhet të aplikojnë vetë për kompensim. Kjo rregullore nuk duhet të zbatohet më deri më 1 nëntor për personat e pavaksinuar për të cilët është bërë rekomandimi i vaksinimit, nëse ata janë në karantinë si persona kontakti për personat e infektuar nga korona ose si njerëz që kthehen nga një zonë rreziku jashtë vendit dhe nuk lejohen të shkojnë në punë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here