LAJM I FUNDIT/ BE heq Shqipërinë nga lista e vendeve të sigurta për Covid-19 – Shkodra News

0
38

Pas një rishikimi nën rekomandimin për heqjen graduale të kufizimeve të përkohshme në udhëtimet jo thelbësore në BE, Këshilli i BE-se përditësoi listën e vendeve, rajoneve të veçanta administrative dhe entiteteve të tjera dhe autoriteteve territoriale për të cilat kufizimet e udhëtimit duhet të hiqen. Në veçanti, Uruguai u shtua në listë dhe Shqipëria, Armenia, Azerbajxhani, Brunei Darussalam, Japonia dhe Serbia u hoqën nga lista.

Udhëtimet jo thelbësore në BE nga vendet ose entitetet që nuk janë të listuara në Shtojcën I i nënshtrohen një kufizimi të përkohshëm të udhëtimit. Kjo nuk paragjykon mundësinë që shtetet anëtare të heqin kufizimin e përkohshëm të udhëtimeve jo thelbësore në BE për udhëtarët plotësisht të vaksinuar.

Siç përcaktohet në rekomandimin e Këshillit, kjo listë do të vazhdojë të rishikohet çdo dy javë dhe, sipas rastit, do të përditësohet.
Bazuar në kriteret dhe kushtet e përcaktuara në rekomandim, që nga 9 shtatori 2021 shtetet anëtare duhet të heqin gradualisht kufizimet e udhëtimit në kufijtë e jashtëm për banorët e vendeve të treta në vijim.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here