Në momentin kur fillon të vlerësosh veten, shumë ndryshime ndodhin në jetë

0
54


Jeta ndryshon kur filloni të respektoni veten.

1. Marrëdhënia juaj me veten përmirësohet.

Në momentin që filloni të kujdeseni për veten tuaj, fizikisht, emocionalisht, mendërisht, ju ndaloni komunikimin me njerëzit që shtojnë emocione dhe ndjenja negative në jetën tuaj.

2. Ju filloni ta doni veten.

Ju pushoni së kërkuari dashuri për të mbushur zbrazëtinë tuaj dhe përkundrazi e mbushni atë me dashuri dhe vlerësim për veten.

3. Lini të ikin njerëzit toksikë.

Një lidhje e rastësishme që vetëm ju shkatërron. Personi që e doni dhe kujdeseni nuk po ju shtyn përpara. Kjo është një marrëdhënie që është abuzive emocionalisht. Personi të cilit i jepni më të mirën tuaj, nuk ju përgjigjet. Ndonjëherë pjesa më e vështirë, por gjëja më e rëndësishme, është eliminimi i njerëzve të caktuar.

4. Ju bëheni më të lumtur.

Thjesht ka më pak dramë që duhet të kaloni sepse preferoni të largoheni nga situatat negative që nuk ju bëjnë të lumtur.

5. Marrëdhënia juaj përmirësohet.

Pavarësisht nëse ka të bëjë me qëllimet apo karrierën tuaj, kur lidheni me njerëz me të njëjtin mendim – pozitiv dhe të përqendruar, ju bëheni një person më i mirë.

6. Ju tërhiqni njerëz cilësorë.

Më parë, ju mund të keni kaluar kohë me ata që ju kanë dhënë një moment vëmendje, por tani e keni kuptuar vlerën e kohës tuaj dhe nuk doni ta humbni atë për dikë që nuk është i denjë. Ndaloni dhe mos iu përgjigjni kujtdo.

7. Ju filloni të luftoni me të vërtetë për veten dhe atë në të cilën besoni.

Kur filloni të besoni në veten tuaj, ju pushoni së besuari në negativitetin ose dyshimet e të tjerëve. Ata mund të thonë gjëra negative dhe të vrazhda, por ju përfundimisht keni ndaluar së dëgjuari. Ju kapeni pas vetes dhe nëse nuk ndryshojnë, largoheni.

8. Ju bëheni më të sigurt.

Besimi rrezaton në të gjitha pjesët e jetës tuaj. Ju shikoni në pasqyrë dhe nuk i shihni të metat tuaja; në vend të kësaj, një zë ju thotë të admironi veten.

9. Ndaloni së dhëni shpjegime.

Nëse bëni një zgjedhje që ju bën të lumtur, nuk keni pse t’i shpjegoni askujt pse e keni bërë atë zgjedhje.

10. Ndaloni së kërkuari falje.

Kur jeni të sigurt në zgjedhjet që po bëni, nuk keni pse të kërkoni falje për to. Po, ju kërkoni falje kur gaboni, por ndaloni së kërkuari falje për gjëra të vogla si të jeni vetvetja.

11. Ndalni pritjen.

Ndaloni së besuari gënjeshtra dhe justifikime. Lini të shkojë kushdo që ju gënjen.

12. Ju nuk jeni më xhelozë.

Në të kaluarën ju mund ta keni krahasuar veten me të tjerët. Por tani e dini që i vetmi person me të cilin po garoni është ai që ju shikon në pasqyrë.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here