Nuk më futën brenda sepse… –

0
125


Një grua shqiptare shtatzënë e infektuar me Covid ka pohuar se ka humbur foshnjën e saj pasi u detyrua të priste dy orë e gjysmë në një parking makinash në spital.

Fationa Nikolli, e cila ishte 32 javëshe shtatzënë në atë kohë, nxitoi në Spitalin Selly Oak në Birmingham në orën 10 të mëngjesit më 6 korrik.

Por nëna e dy fëmijëve, e cila jetonte pesë minuta larg spitalit, thotë se asaj iu kërkua të priste në parkingun e makinave nga infermierët pasi ishte e infektuar me Covid.

Kur ajo më në fund u fut brenda në orën 12.30 pasi mjekët gjetën një dhomë private ku ajo mund të izolohej, Nikolli u dërgua me urgjencë për një operacion. Por djali i saj lindi i vdekur.

Shqiptarja, e cila kërkoi që fytyra e saj të mos tregohej, pohoi se një mjek i tha : ‘Nëse do të kishe ardhur më parë, unë mund ta kisha shpëtuar fëmijën.’

Fondacioni NHS i Grave dhe Fëmijëve në Birmingham, i cili drejton spitalin, i ka kërkuar falje zonjës Nikolli.

Një hetim i plotë është duke u zhvilluar dhe po shihen mëyra për t’u bërë ndryshime se si të sillen me nënat e ardhshme pozitive me Covid.

NHS thotë se gratë shtatzëna që vërejnë se fëmija i tyre po lëviz më pak se zakonisht duhet të telefonojnë maminë e tyre menjëherë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here