Zgjedhjet në Gjermani, gjunjëzohet partia e Merkel –

0
36


Kur procesi i votimit ka përfunduar, në Gjermani, janë exit-pollet e para që tregojnë rezultatin.

Deri më tani, sipas projektimeve të fundit rezulton se të majtët e qendrës kanë fituar më së shumti vota në krahasim me zgjedhjet e kaluara, ndërsa konservatorët kanë humbur së tepërmi.

Pra, sipas rezultateve paraprake, SPD kryeson me 25.55 të votave, ndjekur nga CDU me 24.5% dhe të gjelbërit me 13.8%.

Partia e së djathtës ekstreme, AfD, ka 10.9% sipas rezultateve. Rezultatet përfundimtare pritet të dalin afër mesnatës.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here